Ciljevi Društva1. Uvođenje i trajno prilagođavanje standarda za osnovne i napredne postupke oživljavanja odraslih i djece te zbrinjavanja trauma na teritoriju Republike Hrvatske u skladu sa svjetskim standardima.

2. Koordiniranje edukacijskih aktivnosti svih liječnika bez obzira na specijalnost u svim kliničkim i općim bolnicama, liječnika u vozilima hitne pomoći, kao i obiteljskih liječnika te studenata medicine u osnovnoj i naprednoj kardiopulmonaloj reanimaciji odraslih i djece te zbrinjavanja trauma. Takva edukacija će se provoditi od strane licenciranih instruktora ERC-a sa stručnim iskustvom, a po uspješno završenom tečaju dobiti će se odgovarajući certifikat, uz obavezu njegovog obnavljanja svake 3 godine.

3. Praćenje rezultata kardiopulmonalne reanimacije na teritoriju Hrvatske u svrhu poboljšanja pojedinih segmenata “lanca preživljavanja” kao i mogućnosti uspoređivanja naših rezultata sa svjetskima. Pri tome se treba koristiti jedinstvenim internacionalnim obrascem (Utstein protokol za izvanbolnički i bolnički kardiopulmonalni arest), a takve podatke skupljati na jednom mjestu - Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

4. Organiziranje stručnih sastanaka, znanstvenih istraživanja i projekata iz područja kardiopulmonalne reanimacije.

5. Promocija svijesti i znanja o važnosti rane kardiopulmonalne reanimacije te poticanje i sudjelovanje u edukacijskim aktivnostima za širu hrvatsku javnost.

6. Sudjelovanje u svim znanstvenim i edukacijskom aktivnostima koje su uključene u rad Hrvatskog liječničkog zbora i European Resuscitation Council-a.
 


Tražilica